Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Zala - Zalaegerszeg
 

Zalaegerszeg a nyugat-magyarországi Zalai-dombság szélén fekszik, a 74-es és 76-os  közlekedési utak kereszteződésénél. Zala megye közel 62.000 lakosú települése, s ezzel az ország tizenötödik legnagyobb városa. A város első említése 1247-ben: Egurscug, néven történt. Mint megyeszékhely, az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül, ma már jelentős ipari centrum és idegenforgalmának fejlesztésében is fontos előrelépések történtek. Magyarország egyik legzöldebb, legvirágosabb városai közt tartják számon, a város területe 100 négyzetkilométer. Növényzete dús, a nyár végén is üde, zöld. Az átlagosnál több a zöldövezet, s több gondozott parkot találunk a város szinte minden pontján.

Zalaegerszeg  1990. december 1. óta megyei jogú város.  A rohamosan léptékben fejlődő város fontosnak tartja a természeti és kulturális értékei megőrzésért, ápolását. A Göcseji Múzeum 1951-ben jött létre, s kuriózumnak tekinthető a tájegység népi építészetét bemutató Göcseji Falumúzeum mely 1968-tól látogatható. A Göcseji Múzeumban kapott helyet Kisfaludy Strobl Zsigmond kiállítása. A mester Zalaegerszeg díszpolgára ugyanúgy, mint Pais Dezső akadémikus, nyelvész, Keresztury Dezső akadémikus, író, Baráth Lajos építész, Portisch Lajos sakkmester, Németh János keramikusművész, Degré Alajos jogtörténész, levéltáros és Vajda József népzenegyűjtő.

A város négy művelődési otthona mellett fontos szerepet tölt be a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, melynek a zsinagóga ad méltó helyet. A Gébárti-tó partján népi iparművészek és képzőművészek számára Kézművesek Háza épült, és a Hevesi Sándor Színházat a hazai színházi élet megbecsült műhelyei között tartják számon.

Zalaegerszeg tiszta, jó levegőjének, szép környezetének és műemlékeinek köszönhetően az országjárók, kirándulások célpontjává vált. Kedvelt kirándulóhely a bazitai TV-torony. A 100 méter magas épület kilátójából a göcseji táj szépségében gyönyörködhet a látogató. A közeli aranyoslapi forrás és az Azáleás-völgy védett természeti értékek. A parkerdő és a csácsbozsoki arborétum kitűnő kirándulási lehetőségeket kínál. A város határában található festői szépségű Gébárti-tó szomszédságában 2000. májusában nyitotta meg kapuit a zalaegerszegi termálfürdő. A további fejlesztések eredményeként 2002. júniusában a termálfürdő szomszédságában megnyílt Közép-Európa egyik legnagyobb aquaparkja. Az AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban 7,5 hektár területen 18 különféle csúszda, 12 méter magas kilátótorony és több mint 6000 m2 vízfelülettel hullámmedence, bébi- és gyermekmedence, 3 db víz alatti masszázst biztosító ún. jacuzzi-medence, ugrómedence és strandmedence, valamint 300 méter hosszú lassú folyó várja a látogatókat. A téli sportokat kedvelők örömére a városban 2004 őszére elkészült a Jégcsarnok is.


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu