Szállás neve:
 
  Település:
 
  Szabadszavas keresés:
 
  Név:  
   
  E-mail:  
   
   
 
VONY-19 Nyaraló
ORFU-16 Vendégház
HARK-03 Vendégház
ORFU-15 Nyaraló
Páfrány Nyaraló
Éva Nyaraló
HEVI-04 Apartman
SIOF-05 Apartman
ZEBE-01 Apartmanház
CV Apartmanház
 
 
 

 
Magyarország - Baranya - Orfű
 

Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati "hátánál", Pécstől 16 km-re elhelyezkedő üdülőfalu. A völgy korábbi öt ősi települése (Orfű, Mecsekrákos, Bános, Mecsekszakál és Tekeres) formálódott az elmúlt jó harminc év alatt - a természeti értékek lehetséges megtartásával, sőt gyarapításával - az ember beavatkozása révén ezerarcú, mégis egységes, Európa szerte ismert üdülőterületté. A mindössze 800 lelket számláló település kisvárosnyi (445 hektáros) belterületén lakó- és üdülőövezetek, tavak (az orfűi, a Pécsi és a Herman Ottó tó, összesen 113 hektár vízfelülettel), erdők, ligetek és szépen rendben tartott parkok adnak helyet a nyári üdülési szezon napi 10-15 ezres vendégseregének, amely panziókban, magánszállásokon, kempingekben és ifjúsági táborokban talál elszállásolási lehetőséget. Az üdülővendégek szórakozását, kikapcsolódását, pihenését és ellátását strandok (köztük az ország legnagyobb feszített víztükrű, 6000 m2-es medencéje és a tóból lekerített fürdőhelyek), fejlett kereskedelmi és vendéglátó hálózat, sportpályák, lovardák, zenés és műsoros rendezvények szolgálják. Megnyugtató érzés, hogy a nyári szezonban helyben 24 órás orvosi ügyelet vigyázza a vendégsereg egészségét.

A Pécsi tó és a Kis-tó strandjai biztonságosak, jó vízminőségűek, a vízi sportok szerelmeseit, a mozgalmas nyári időtöltést kedvelőket várják. A Pécsi-tó felett található a régió legnagyobb kempingje, melynek fantasztikus panorámájában naponta 1200 lakója gyönyörködhet.

A Herman Ottó-tó természetvédelmi terület, vízivilága megannyi védett madár otthona.

Orfű és környéke igazi lovas paradicsom. Több lovardáján kívül az Orfűi Lovas Klub vadászlovaglásai és tóparti lovas bemutatói a résztvevők és a nézősereg örömteli eseményei. Aki felülről kívánná szemlélni az eseményeket, a Pécsi-tó feletti dombon motoros sárkányrepülőt bérelhet. Nem fog csalódni a táj nyújtotta gyönyörűségben!

Orfű különleges ipari műemlékeit nem csak megnézni, hanem kipróbálni is érdemes. A Malom Múzeumban őrölt lisztből sült friss, ropogós kenyér, és a Kemencemúzeum ínycsiklandó illatú sültjei mindig maradásra bírják a betérő vendéget.


 
Fotóalbum
 

 
Szálláshelyek
 

 
Főoldal | Szálláshelyek | Vendéglátóhelyek | Eladó ingatlanok | Regisztráció | Kapcsolat | Települések | Fotóalbum | Vendégkönyv
készítette: vegaSoft - http://www.vegasoft.hu - info@vegasoft.hu